Jeugd

Op 8 jarige leeftijd krijgt Mattijs een goocheldoos voor zijn verjaardag. Het entertainen van mensen is altijd al de passie van Mattijs geweest, maar dankzij deze gewone goocheldoos weet Mattijs direct wat hij wilt worden: ''Ik wil goochelaar worden!''. Na uren de trucs te hebben geoefend, geeft hij zijn eerste show aan zijn ouders. Op dat moment weten zij nog niet dat deze hobby ooit zo uit de hand zou gaan lopen. Door meer en meer te oefenen wordt Mattijs telkens beter in het beoefenen van de goochelkunst.

 

Ook komt Mattijs in aanraking met het illusionisme. Na het zien van grote illusionisten als Hans Klok, ontdekt Mattijs dat hij eigenlijk nog liever illusionist wil worden. Diezelfde dag nog maakt hij de verkleedkist leeg en probeert hij samen met zijn zusje diverse illusies van filmpjes na te doen. Op 13 jarige leeftijd geeft Mattijs zich op voor de Zaterdagavondshow van SBS6. Dit is een televisieshow waarin wensen worden vervuld; Mattijs’ droom is om samen op te treden met zijn grote voorbeeld Hans Klok! De wens van Mattijs komt in vervulling en samen met Hans Klok voert hij een illusie uit op de Nederlandse televisie.

 

Na deze ervaring wil Mattijs niets anders meer dan illusionist worden. Daarom begint Mattijs, samen met zijn (technische) vader, met het produceren van professionele illusies . Stap voor stap begint een droom voor Mattijs werkelijkheid te worden. Op dat moment ontbreekt alleen nog een pakkende artiestennaam. Daarom verzint Mattijs op  14-jarige leeftijd zijn eigen artiestennaam, genaamd 'Mat's Magic Illusions'.

892474_454431271297577_72767492_o.jpg

Carrière

Nadat Mattijs zeker weet dat hij illusionist wilt worden, organiseert hij een auditie waarin meisjes van zijn school kunnen laten zien of zij geschikt zijn als assistente van een illusionist. Uiteindelijk neemt Mattijs zes geweldige dames aan, waarmee hij een act instudeert voor een talentenjacht in Rotterdam. Na lang oefenen is de act klaar. Uiteindelijk winnen ze de talentenjacht. De prijs die ze winnen, is een grote trofee en een plek in het voorprogramma van een vierdaagse theatershow in Theater Zuidplein te Rotterdam. Wegens het grote succes van hun act, mag Mat's Magic Illusions drie jaar lang achter elkaar terugkeren in het voorprogramma van deze jaarlijkse theatershow.

 

Na het grote succes in Theater Zuidplein, begint Mat's Magic Illusions ook met optreden bij andere feesten en evenementen. Mat’s Magic Illusions groeit uit tot een echt bedrijf. Daarom besluit Mat’s Magic Illusions in april 2013 om een officieel bedrijf te starten, welke vanaf dat moment officieel ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel. In juni 2013 gaat Mat's Magic Illusions in première met zijn eerste eigen theatershow. De show wordt uitgevoerd in Theater Swanla. Na dit succes wordt Mat's Magic Illusions als maar meer gevraagd om op te komen treden tijdens diverse (grote) evenementen en feesten. In 2014 begint Mat’s Magic Illusions met het ontwerpen van een grotere en professionelere theatershow. Na bijna 2 jaar ontwerpen en trainen, gaat Mat’s Magic Illusions op 17 oktober 2015 in het Isala Theater te Capelle a/d IJssel in première met zijn nieuwe theatershowshow ''The Mystery of Magic''. De show is zo succesvol, waardoor deze ook wordt geboekt door andere theaters in de regio. 

Na deze tour stopt Mat's Magic Illusions de samenwerking met een deel van zijn oude crew. Het overgebleven team gaat dan op zoek naar nieuwe leden, welke afkomstig zijn uit de dans- en entertainmentwereld. Na de audities worden 3 nieuwe assistentes en danseressen aangenomen. Met dit nieuwe professionele team start in 2016 een nieuwe fase voor Mat's Magic Illusions. In de kerstvakantie van 2016/2017 staat Mat's Magic Illusions voor het eerst met zijn vernieuwde team in een uitverkocht theater. Daarna volgen meer grote theatershows, waaronder 'The Mystery of Magic', 'The Magical Dream' & 'Escape'. Momenteel werkt Mat's Magic Illusions aan een nieuwe theatershow, genaamd 'The Best of Mat's Magic Illusions'. Deze jubileumshow staat in het teken van de beste goocheltrucs en illusies, die Mat's Magic Illusions de afgelopen jaren heeft verzameld

417955_454414151299289_1108922816_n.jpg
Foto's_Mat's_Magic_0002.jpg
_MG_5753.jpg
logo zwart eindversie (zilveren en goude
  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon