Jeugd

Op 8 jarige leeftijd krijgt Mattijs een goocheldoos voor zijn verjaardag. Het entertainen van mensen is altijd al de passie van Mattijs geweest, maar dankzij deze gewone goocheldoos wist Mattijs direct wat hij wilt worden: ''Ik wil goochelaar worden!''. Na uren de trucs te hebben geoefend, geeft hij zijn eerste show aan zijn ouders. Op dat moment weten zij nog niet dat deze hobby ooit uit de hand zou gaan lopen. Door meer en meer te oefenen wordt Mattijs telkens beter in de goochelkunst.

 

Ook komt Mattijs in aanraking met het illusionisme. Na het zien van grote illusionisten als Hans Klok, weet Mattijs dat hij eigenlijk nog liever illusionist wil worden. Diezelfde dag nog maakt hij de verkleedkist leeg en probeert samen met zijn zusje diverse illusies van filmpjes na te doen. Op 13 jarige leeftijd geeft Mattijs zich op voor de Zaterdagavondshow. Dit is een televisieshow waarin wensen in vervulling worden gebracht. Mattijs’ droom is om samen op te treden met zijn grote voorbeeld, namelijk ‘Hans Klok’! De wens van Mattijs komt in vervulling en samen met Hans Klok voert Mattijs een illusie uit op de Nederlandse televisie.

 

Na deze ervaring wil Mattijs niets anders meer worden dan illusionist. Daarom begint Mattijs, samen met zijn (technische) vader, met het produceren van professionele illusies die hij uitvoert in zijn shows. En zo begint een droom voor Mattijs werkelijkheid te worden. Alleen een artiestennaam mist op dat moment nog. Daarom verzint Mattijs op 14 jarige leeftijd zelf de artiestennaam 'Mat's Magic Illusions'.

Carrière

Nadat Mattijs zeker wist dat hij illusionist wilde worden, organiseerde hij een auditie waarin meisjes van zijn school konden laten zien of zij geschikt waren als assistente van een illusionist. Uiteindelijk had Mattijs zes geweldige dames gevonden waarmee hij een act ging instuderen voor een talentenjacht in Rotterdam. Na lang oefenen was de act klaar, waarmee zij zich wilde gaan vertegenwoordigen op de desbetreffende talentenjacht. Uiteindelijk wonnen ze de talentenjacht, Mattijs was toen 14 jaar oud. De prijs voor de winnaar was een grote trofee en een plek in het voorprogramma van een grote vierdaagse theatershow, die plaats vond in Theater Zuidplein. Dit was een geweldige ervaring voor Mat's Magic Illusions. Vanwege het grote succes mochten ze 3 jaar lang achter elkaar terugkeren in het voorprogramma van deze jaarlijkse theatershow.

 

Na het eerste grote succes in Theater Zuidplein, begon Mat's Magic Illusions ook op te gaan treden op diverse feesten en evenementen. Mat’s Magic Illusions groeide uit tot een echt bedrijf. Daarom besloot Mat’s Magic Illusions in april 2013 een officieel bedrijf te starten, door zich in te laten schrijven bij de Kamer van Koophandel. In juni 2013 kwam Mat's Magic Illusions met zijn eerste complete eigen theatershow. De show werd uitgevoerd in Theater Swanla Theater. Na dit succes werd Mat's Magic Illusions als maar meer gevraagd om op te treden tijdens diverse (grote) evenementen en feesten. In 2014 begon Mat’s Magic Illusions met het ontwerpen van een grotere en professionelere theatershow. Na bijna 2 jaar ontwerpen en trainen ging Mat’s Magic Illusions op 17 oktober 2015 in première met zijn nieuwe theatershowshow ''The Mystery of Magic'' in het Isala Theater te Capelle a/d IJssel. Dit pakte enorm succesvol uit, waardoor hij met deze theatershow ook in andere theaters optrad. 

 

Na deze tour stopte Mat's Magic Illusions de samenwerking met een deel van zijn oude crew. Het overgebleven team ging op zoek naar nieuwe leden, welke uit de danswereld kwamen. Na de audities werden 3 nieuwe assistentes en danseressen aangenomen. Met dit nieuwe professionele team startte in 2016 een nieuwe fase voor Mat's Magic Illusions. In de kerstvakantie van 2016/2017 stond Mat's Magic Illusions voor het eerst met het vernieuwde team in een uitverkocht theater met een speciaal kerstprogramma. Daarna volgden meer grote theatershows, waaronder 'The Mystery of Magic', 'The Magical Dream' & 'Escape'. Op dit moment werkt Mat's Magic Illusions aan een nieuwe theatershow, genaamd 'The Best of Mat's Magic Illusions', waarin de beste goocheltrucs en illusies te zien zullen zijn die Mattijs de afgelopen jaren heeft verzameld.

Hieronder is de showtrailer te zien van Mat's Magic Illusions: 

Foto's_Mat's_Magic_0002.jpg
_MG_5753.jpg

© 2020 Mat's Magic Illusions. Proudly created by Mattijs Rooker 

Mat's Magic Illusions   |   Goochelaar & Illusionist   |   Gouda   |   matsmagic@hotmail.com   |   +31 (0)6 4705 1080