top of page
_MG_5753.jpg
Hieronder stelt Rachel zich voor

Rachel

Back-stage assistent & regiemedewerker

Rachel is één van de drie back-stage assistentes van Mat's Magic Illusions, die er al vanaf de oprichting bij is. Rachel zorgt ervoor dat alle goocheltrucs en illusies tijdens de show op tijd klaar staan, worden opgereden en afgereden. Verder assisteert Rachel ook tijdens diverse trucs. Dankzij het nuchtere maar geordende en gezellige karakter van Rachel, heerst er backstage altijd een erg fijne en ontspannen sfeer. Ook is Rachel zo af en toe de 'komische noot' tijdens de show. Zo geeft zij een zakdoek aan en na hard niezen verandert deze in een stok. Hilarisch om te zien. Tot slot is Rachel de regiemedewerker die voor alle changementen van de theaterdoeken zorgt tijdens de show. Hierdoor gaan alle doeken op het podium op tijd open of dicht. 

Rachel is op het podium te herkennen aan haar vriendelijke uitstraling, rust, orde, overzicht, humor & bekwaamheid. Voor het publiek soms wat 'onzichtbaar' als back-stage assistente en Make-up artist, maar voor het team en de shows onmisbaar!

_MG_4229.jpg

Even voorstellen

Heey allemaal,

 

Ik ben Rachel en ik studeer Ruimtelijke Planning aan de Wageningen Universiteit. Al sinds het prille begin van Mat’s Magic ben ik Back-stage assistant en ik heb nog geen theatershow gemist.

Als backstage assistent zorg ik er met nog twee assistentes voor dat alle illusies op de juiste plek op het podium verschijnen, en dit is altijd een hele uitdaging met de bijbehorende lichtshow. De grootste uitdaging bevindt zich voor ons backstage waar alle illusies ‘geparkeerd’ staan tot het moment dat ze het podium op mogen. Met de beperkte ruimte is het altijd passen en meten tijdens het op- en afrijden van de illusies.

Het moment dat ik het voordoek open mag doen, de show begint en je het publiek vol verwachting ziet kijken is altijd heel bijzonder. Op dat moment verdwijnt de grootste spanning en begint ander half uur knallen!

De Three Sword Levitation waarbij wij als backstage assistants het podium op komen lopen in een goud gewaad met een zwaard voor ons vind ik heel vet. Op dat moment hoeven we niet het podium over te rennen maar staan wij in de spotlights. Vervolgens pakt Mattijs de zwaarden van ons over en begint de spectaculaire act waarbij Elise uiteindelijk op 1 zwaard balanceert . Voor ons is het dan weer de hoogste tijd om backstage te rennen en te vliegen.

bottom of page